Niels Destadsbader zingt emotioneel lied voor overleden vriend

© eva

© eva

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Tijdens Reveil hebben verschillende mensen een eerbetoon gebracht aan een overleden geliefde. Een van hen was zanger en presentator Niels Destadsbader.

evelien vantomme

Al voor het vierde jaar op rij brachten Pieter Deknudt en zijn popgroep Zinger een eerbetoon aan al hun overleden vrienden. Zij zijn de initiatiefnemers van Reveil, dat navolging vond in zo’n zeventig Vlaamse gemeenten.

Reveil begon als een hulde aan de vier jonge Deerlijkenaren die in 2012 in amper acht maanden tijd overleden. Een van hen was Robbie Van Eeckhout. Hij kwam om het leven bij een verkeersongeval.

Robbie speelde in de band van Niels Destadsbader en gisteren tijdens Reveil bracht de zanger een eerbetoon aan zijn overleden vriend. Hij bracht er het emotionele nummer ‘Speeltijd’ dat hij schreef voor Robbie. “Niels is het concept van Reveil heel genegen en wilde al langer meedoen. Nu was het perfecte moment”, vertelt Pieter.

Kinderen

Naast intieme concerten werden ook verhalen verteld van kinderen die veel te jong uit het leven werden gerukt. Schrijver Jonas Bruyneel vertelde voor de allereerste keer over hoe het was om als kind van zeven zijn jongste zusje Siska te verliezen. En Marieke Pieters bracht het verhaal van haar broer Tom, die dertig jaar geleden op dertienjarige leeftijd overleed door botkanker. “Mijn ouders schreven de tekst, maar het is te moeilijk voor hen en daarom vertel ik het verhaal”, zegt Marieke. “Sinds Reveil is Allerheiligen anders. Het maakt het draaglijker om op het kerkhof te komen.”

Als afsluiter was er een dansvoorstelling van de Deerlijkse balletschool Raymonda. Een kleine duizend mensen was aanwezig. “Het was de mooiste Reveil. We brachten veel kunsttakken samen”, besluit Pieter, die ook een song bracht dat precies gaat over wat Reveil betekent voor mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen