Moordchalet gaat volledig in vlammen op exact drie jaar na gruwelijke feiten

© bfs

© bfs

© bfs

© bfs

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De chalet waar exact drie jaar geleden Christine Desmadryl werd doodgeslagen, is dinsdagnacht in vlammen opgegaan.

bfs

Toen de brandweer bij de bouwvallige chalet in de Westakkerlaan arriveerde, stond het pand al in lichterlaaie. Omdat de woning op dat moment al verloren was, zorgden de hulpdiensten er eerst voor dat het vuur niet kon overslaan naar de bossen. Dankzij de inzet van heel wat manschappen en materiaal gebeurde dat uiteindelijk niet. Om 1 uur was de brand onder controle. Het huis zelf was toen al herleid tot schroot.

Kwaad opzet onduidelijk

Dag op dag drie jaar geleden werd in de chalet Christine Desmadryl (33) doodgeslagen door haar partner Sven Van Overschee (32). De vrouw kreeg tijdens een ruzie verscheidene klappen op het hoofd en vertoonde ook sporen van wurging. Van Overschee zou pas maanden later toegeven dat hij zijn vriendin die bewuste nacht klappen had gegeven. De feiten gebeurden onder invloed van alcohol en drugs.

Van Overschee werd nog maar onlangs (op 12 oktober, red.) voor die feiten veroordeeld tot vijf jaar cel. Een ‘milde’ straf die hij te danken had aan de herkwalificatie van het geweld naar opzettelijke slagen en verwondingen zonder het oogmerk om te doden, maar toch met de dood als gevolg. Het openbaar ministerie had eerder twintig jaar cel gevraagd voor opzettelijke doding.

Of de brand van dinsdagnacht iets te maken heeft met de derde ‘verjaardag’ van de dood van Christine Desmadryl, is nog onduidelijk. De chalet, die ook tijdens de bewoning door de vrouw al verloederd was, stond sinds haar overlijden leeg. Momenteel worden alle pistes nog opgehouden. Een branddeskundige zal uitsluitsel moeten brengen of er al dan niet kwaad opzet in het spel is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen