ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Productie groene stroom gedaald, maar zon- en windenergie stijgen

De productie van groene stroom in Vlaanderen is vorig jaar met 1,6 procent gedaald, tot 7.344 GWh. Dat blijkt uit de beleidsbrief van minister van Energie Bart Tommelein. De daling is het gevolg van de afbouw van groene stroom uit biomassa.

14 reacties

  • Gilles Rinda Mennecier Cordier

    6 jaar geleden
    waarom niet koude fusie proberen?
  • Georges Vande Velde

    6 jaar geleden
    Leg mij dat eens uit!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    De enige groene energie is deze die niet geproduceerd en dus ook niet verbruikt wordt. Maar ja wat wil je, toen ik 58 jaar terug geboren werd liepen er 3.5 mljd mensen rond, nu + 7.0 mljd...
  • André Van Laethem

    6 jaar geleden
    Inderdaad, hadden we de kernreactoren niet gehad, zou het er een heel pak slechter aan toe zijn. De politiek kan het technisch heel goed uitleggen, gelukkig kent niet elke Belg genoeg van electriciteit of andere energie zodat ze maar kunnen blijven zeveren.
  • Michel Gilson

    6 jaar geleden
    In het allerbeste geval kan de stroomproductie draaien op 50 % geïnstalleerde hernieuwbare energie (wind, zon, ...) wegens te wispelturig. De rest zal moeten blijven komen van gascentrales wanneer de kerncentrales gesloten zullen zijn met een verdubbeling van de uitstoot tot gevolg : dat is de werkelijkheid, al de rest zijn sprookjes.