© Facebook Bar Bib

Bekend Genks café sluit de deuren: “Witte kassa heeft ons genekt”

Brasserie Bar Bib op het Stadsplein in Genk sluit de deuren. Dat maakte exploitant Luc Vandeweyer zelf bekend. De voornaamste reden is een te beperkte omzet. Vandeweyer verwijst ook naar maatregelen zoals de ‘witte kassa’ die het, volgens hem, de horeca niet gemakkelijk maken.

cn

Het gebouw ligt vlak langs de bibliotheek en het stadhuis. Aanvankelijk was er het TVL-café maar na het vertrek van de exploitant - ook omwille van een te beperkte omzet - stond het enkele jaren leeg. Luc Vandeweyer voerde na overname een gewijzigd concept door, maar ook dat mocht niet helpen.

Maatregelen

“We hebben twee jaar geleden bij de opstart zeer veel geïnvesteerd in de zaak”, zegt Vandeweyer, zaakvoerder van de vennootschap die de uitbating voor zijn rekening nam. “Maar het is moeilijk in de horeca om in positieve cijfers te kunnen draaien. De marges zijn erg klein. Bovendien doen maatregelen zoals het invoeren van de ‘Witte kassa’ de situatie niet verbeteren. Komt daar nog eens bij dat maatregelen van RSZ of BTW niet gericht zijn om een onderneming te helpen, maar eerder dieper in de put te duwen. De algemene vergadering heeft dan beslist om de stekker uit te trekken en niet meer te investeren in Bar Bib. Deze week gaan we de boeken neerleggen. Misschien dat een nieuwe dynamische overnemer wel de juiste drive kan vinden. We laten in ieder geval een zaak achter met een vast cliënteel en een moderne infrastructuur.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer