De Condroz beslist titelstrijd op BK rally

Dit weekend wordt de Condroz rally gereden, de negende en laatste wedstrijd van het BK. De 44e Condroz rally staat volledig in het teken van de Belgische titelstrijd. Na zijn fout in de East Belgian Rally is de Nederlander Kevin Abbring (Peugeot 208 T16) uitgeteld voor de eindzege en spitst de strijd zich toe op het duel tussen Skodarijders Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) en Kris Princen (Skoda Fabia R5).

Voor het eerst sinds 2009, toen Pieter Tsjoen zich in Hoei nog moest reppen om Paul Lietaer en Melissa Debackere van de titel te houden, wordt de titelstrijd nog eens beslecht in de allerlaatste wedstrijd. Deze keer gaan Vincent Verschueren en Kris Princen, winnaar in Hoei in 2014 en 2005, het duel aan. Kris Princen heeft met 12 punten achterstand minstens een derde plaats nodig, zelfs indien Verschueren de finish niet haalt. Voor Verschueren volstaat een vierde plaats in alle omstandigheden. Het wordt rekenen, maar de Skodarijders beseffen beiden dat de Condroz rally een erg lange en zware wedstrijd is. Bovendien staan er nog een pak andere kleppers aan de start die een afwachtende strategie meteen zullen afstraffen.

“Voor ons moet het niet. Ik hoef niet te winnen. We kunnen de kat uit de boom kijken, maar de tegenstand is ook bijzonder sterk”, zegt Vincent Verschueren. “Ik ben benieuwd welke tijden Bruno Thiry zal rijden, maar met Francois Duval, Cédric Cherain, Guillaume Dilley, de broers de Mevius en Kevin Abbring, staan er nog heel wat concurrenten aan de start die zich kunnen mengen in ons duel met Kris Princen. Ik ga zaterdag vlot starten en zien waar we ons situeren. In Sankt-Vith lukte het goed om een ritme te rijden waarmee we zonder veel risico’s in het spoor bleven van Kris Princen. We zullen trachten hetzelfde te doen in de Condroz rally.”

Ook dit jaar zijn de organisatoren van de Condroz rally erin geslaagd een fantastisch deelnemersveld bij elkaar te krijgen. Niet minder dan 158 wagens prijken op de inschrijvingslijst. Achttien wagens zijn van het type R5. Geen buitenlandse publiekstrekker dit jaar in de Condroz. De organisatie zet in op een legendarisch team van weleer. Niemand minder dan Bruno Thiry en corijder Stéphane Prévot tekenen present. Zij komen aan de start met een Citroën DS3 R5. Bruno Thiry won in het verleden de Condroz rally vier keer (1997, 2000, 2001, 2002) en deed dat met vier verschillende wagens. François Duval (Citroën DS3 R5) is een andere held van weleer die in Hoei nog eens achter het stuur van een rallywagen kruipt. Duval won de Condroz in 2006 en 2007.

De rally van de Condroz start zaterdagochtend omstreeks 8u en eindigt zondagnamiddag rond de klok van 16u. In die tijdspanne krijgen de deelnemers 205,58 km klassementsritten voor de wielen geschoven verspreid over achttien klassementsritten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer