Moeder gebruikt schmink om blauwe plekken bij mishandeld kind te verstoppen

Open wonden, blauwe plekken, kneuzingen, zelfs brandwonden. Artsen van het ziekenhuis waar de kleine Brayan (2,5 jaar) werd binnengebracht in de zomer van 2013 sloegen onmiddellijk alarm.

blg, tg

De correctionele rechtbank van Doornik heeft de moeder en stiefvader van het jongetje nu toe 12 en 11 jaar cel veroordeeld voor de gewelddadige mishandeling van het kind.

Voor de rechters stond de schuld van de moeder, Gaëlle V., vast omdat ze haar partner had aangemoedigd om het kind te straffen en omdat ze niets ondernam om het kind tegen de fysieke mishandelingen te beschermen.

Ze maskeerde de verwondingen ook door huidkleurige crèmes aan te brengen op de huid van het kind en ze loog tegen de sociale diensten en de politie, toen die de mishandeling wilden onderzoeken, nadat ze getipt waren door de kinderkribbe waar het kind naartoe werd gebracht. De moeder is schuldig bevonden aan slagen en verwondingen, maar ook aan foltering.

Ook voor de stiefvader, Miguel D., die bekentenissen had afgelegd, staat zijn schuld volgens de rechters, buiten kijf. De slagen en verwondingen hebben geleid tot foltering en een permanente handicap. De man gaf toe het kind geslagen en dooreengeschud te hebben en het op en hardhandige manier in het bed gegooid te hebben. Volgens de rechters wist de man dat zijn gewelddadige behandeling van Brayan zou leiden tot zware fysieke gevolgen bij een kind van die leeftijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen