© Marc Hellemans

HTG brengt 'De moeder en de drie soldaten'

Het Hoeselts Toneelgezelschap (HTG) heeft in november weer een speciale productie op stapel staan, nl. 'De moeder en de drie soldaten', naar de gelijknamige novelle van de Vlaamse schrijver Ernest Claes. Regisseur Johan Gerits schreef zelf de theatertekst.

Marc Hellemans

Waarover gaat het in dit aangrijpend mooie stuk?

Het verhaal speelt zich af op een boerderij in de Kempen, in de late herfst van 1917. Een weduwe krijgt van de veldwachter de boodschap dat drie Duitse soldaten in de schuur komen logeren om te herstellen van opgelopen oorlogsleed. Dat zint haar niet. Het leven op de boerderij is al moeilijk genoeg. Bovendien vreest ze de gevolgen voor haar jonge dochter. Maar nog lastiger om dragen is dat twee van haar eigen zonen dagelijks gevaar lopen aan de IJzer waar ze tegenover ‘zulk volk’ liggen. Zulk volk dat bij haar nu komt inwonen.

Volgende acteurs en actrices zorgen voor een meeslepend en boeiend avondje toneel: Bea Vangertruyden, Gert Peters, Johan Cuypers, Ruben Ruette, Jan Wickens, Mariloe Baptist, Jean Pauly, Marleen Reyskens, Stefan Degrève, Christophe Willemaers, Marc Louwagie, Frank Snykers, Floor Timmermans en Emmely Vandebeeck.

Opvoeringsdata: 17, 18, 24 en 25 november 2017 om 20 u in GC Ter Kommen te Hoeselt.

Kaarten: reservaties@htghoeselt.be of via www.htghoeselt.be;alsook bij Plessers-Huls: 089 41 40 10 of 0474 62 32 89

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer