Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA). © BELGA

Bourgeois: aanhoudingsbevel Puigdemont "meer dan een brug te ver"

Crisis CataloniëVlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is "geschokt" door de beslissing van het Spaanse gerecht om de afgezette Catalaanse regering op te sluiten en een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen de vijf leden van dat kabinet - onder wie minister-president Carles Puigdemont - die zich nog in ons land ophouden. 

245 reacties

  • Rony Bekaert

    6 jaar geleden
    Dat is juist . Ferdinand Engelbeen. Helaas eindigt dat dan wel in een vechtscheiding , en daar wordt niemand beter van !!!
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Ja Mijnheer Bourgeois en hier in dit land er ook wel politiekers rond die eigenlijk ook moeten in verzekerde bewaring genomen worden,maar hier komen deze heerschappen met alles weg en krijgen meestal nog een beter betaalde post aangeboden . Direkteur hier of daar of naar het Europees parlement.
  • Roger Deprez

    6 jaar geleden
    Hij heeft gelijk men slaat je eigen volk niet neer, er moet altijd plaats zijn voor overleg om een oplossing te vinden. Wat het nu zo erg maakt is dat het geweld van ene kant komt en dat is zeker een brug te ver.
  • jos duriau

    6 jaar geleden
    De nva politiekers hebben allemaal wel veel praats in de pers maar verder dan dat gaat het niet.
  • mich deur

    6 jaar geleden
    Pfffff,dat er maar snel verkiezingen aankomen zo kunnen deze splitsers zien wat de gewone mens van de straat er van denkt, en niet de postjes pakkers lees graaiers die hier alleen reageren voor het behoud van hun postje. België is voor hun niet belangrijk hun graai postjes lees mandaten wel.