Archiefbeeld van mei. Een reddingswerker helpt een man uit het water nadat een houten boot met meer dan 500 bootvluchtelingen kapseisde nabij Lampedusa, Italië. Meer dan 30 mensen kwamen om.
Volledig scherm
Archiefbeeld van mei. Een reddingswerker helpt een man uit het water nadat een houten boot met meer dan 500 bootvluchtelingen kapseisde nabij Lampedusa, Italië. Meer dan 30 mensen kwamen om. © getty

1.235 migranten in 48 uur tijd gered op de Middellandse Zee

Op de Middellandse Zee zijn binnen de twee dagen 1.235 mensen gered. Dat deelde de woordvoerder van de Internationale Organisatie voor Migratie, Flavio Di Giacomo, vandaag op Twitter mee zonder meer details bekend te maken over de reddingsoperaties. 

20 reacties

  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    geen vluchtelingen maar illegale economische migtanten. niet gered maar opgepikt door een taxiboot op 20 km van de libische kust om daarna 350 km verder in europistan afgezet te worden, door gesubsidieerde linkse naivelingen.
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Misschien moet het OCMW daar een bijkantoor openen,staan er hier niet meer zo' n lange rijen !
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Gered!!!! Na georganiseerde ontmoeting OVERGEZET en ingevoerd.
  • Willy Niclaes

    6 jaar geleden
    Goed dat men deze mensen kan redden ,op 1 voorwaarde dat men ze terug afzet in Libië ,zonet is het een nieuw net van mensensmokkelaars die de NGO's rijkelijk betalen om hun smokkelwaar verder te brengen
  • Jos Temmerman

    6 jaar geleden
    En dit blijft maar duren ,makkelijk precies ,in een bootje kruipen en je ben een vluchteling.