© shutterstock

Zes jaar gevraagd voor vervangopa na verkrachting minderjarige: “Ik was zo zat als een varken”

Het openbaar ministerie heeft donderdag zes jaar cel gevorderd tegen een zestiger uit Hasselt voor de verkrachting van een 15-jarig meisje. De aangehouden man zegt zich niets meer te herinneren. “Ik had een black-out en was zo zat als een varken”.

geho

De betichte had het meisje, dat een goede vriendin van zijn kleindochter was en hem als een vervangopa beschouwde, opgepikt met de wagen. In plaats van het slachtoffer naar haar huis te brengen, nam hij haar mee naar zijn appartement, duwde het meisje op het bed en vergreep zich aan haar. Het slachtoffer wist te ontkomen en vluchtte naar de buren.

De politie kon de man in zijn appartement oppakken nadat hij een poging gedaan had om zijn polsen over te snijden. “Het is heel erg wat er gebeurd is. Ze had me een sms gestuurd en ik ging haar halen. Het volgende wat ik me herinner, is dat ik wakker werd op het politiebureau”.

“U heeft dit meisje compleet vernietigd. U was wel degelijk heel goed bij uw hoofd en legt tegenstrijdige verklaringen af. Knap ook dat u ladderzat probleemloos met de wagen kunt rijden”. Bovenop de celstraf vroeg de procureur nog om de man vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank te stellen. Zijn advocaat opperde om een straf met uitstel onder voorwaarden zoals een contactverbod. Vonnis op 30 november.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer