BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Kwart minder dieren geslacht voor Offerfeest, maar 92% wel onverdoofd

Er worden steeds minder dieren geslacht voor het Offerfeest van de moslimgemeenschap. Dit jaar waren dat er bijna 17.000, bijna een kwart minder dan het jaar daarvoor en zelfs de helft minder dan in 2014. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) op een vraag van partijgenoot en Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch. De drie tijdelijke slachtvloeren, waar dieren verplicht verdoofd moesten worden, hadden maar beperkt succes: 92 procent van de dieren werd dit jaar onverdoofd geslacht. 

20 reacties

  • Stef van Dijk

    6 jaar geleden
    Onverdoofd slachten, ook al gebeurt het deskundig wordt hier afgekeurd, maar de drijfjacht op wilde zwijnen wat in een artikeltje hier vlakbij staat is wel prima, dat niet elke jager meteen goed raak schiet vergeten we maar even voor het gemak zeker. En die beelden van die 'keurige' slachthuizen van laatst zijn we ook al weer vergeten
  • Roland Peeters

    6 jaar geleden
    Gelul,gelul over het mindere aantal geslachte dieren.Ze worden onttrokken aan controle door slachtingen in islamitische slachthuizen,en beenhouwerijen. Maar een " goednieuws show opvoeren doet altijd deugd !
  • Berle Boffums

    6 jaar geleden
    Er is een bepaalde bevolkingsgroep die nooit ofte nimmer een haartje in de weg gelegd zal worden. M.a.w....alles blijft zoals het was. Ga hier of daar nog een ZOO sluiten, hypocriet Weyts.
  • Jan Huysmans

    6 jaar geleden
    Die onzin had onmiddellijk moeten gestopt worden, helaas waren voor de CD&V de verkiezingen te dichtbij.
  • Mark Peeters

    6 jaar geleden
    Ok en nu graag de cijfers incl. Slachten achter de schermen. Vroeger Was het beter voor de dieren. Hypocriete vlamingen, “respect” voor de dieren. Nu worden ze afgeslacht op een minder goede accomodatie.