© EPA

Spaans prinsesje poseert voor haar eerste officiële foto

De Spaanse prinses Leonor is dinsdag 12 jaar geworden en dat ging niet onopgemerkt voorbij. De toekomstige koningin, dochter van koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia, kreeg haar allereerste officiële soloportret.

vwh

Dit is een belangrijke gebeurtenis voor de Spaanse monarchie, want de foto wordt gezien als een teken dat de royals prinses Leonor langzaam klaarstomen voor de grote dag waarop ze koningin zal worden. De prinses, die op haar verjaardag snoepjes uitdeelde aan haar klasgenootjes, verscheen tot voor kort enkel op familiefoto’s van het koningshuis.

© EPA-EFE

Nog bijzonder is dat de foto gemaakt is op 12 oktober, de nationale feestdag van Spanje. Toen verscheen koningin Letizia zeer uitzonderlijk met haar twee dochters Leonor en Sofia in het openbaar. Het vorstenpaar doet gewoonlijk uiterst haar best om de kinderen uit de schijnwerpers te houden. De bevolking vangt traditiegetrouw slechts enkel een glimp op van de meisjes op officiële kiekjes met Pasen en op vakantie met hun ouders in Palma de Mallorca.

© Photo News

© Photo News

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER