Screenshot Televisió 3
Volledig scherm
© Screenshot Televisió 3

Puigdemont in speech: "Ik eis de vrijlating van mijn ministers"

CataloniëDe afgezette Catalaanse leider Carles Puigdemont heeft in een toespraak op de Catalaanse televisie de Spaanse regering in Madrid er nogmaals van beschuldigd de democratische principes te verwerpen. "Politieke leiders opsluiten omdat ze hun mandaat uitvoeren is een zware fout, een aanslag op de democratie."

87 reacties

  • Yvan Janssens

    6 jaar geleden
    Welja onwettig referendum dus ondemocratisch zijn er nog die dat zonder het schaamrood op hun wangen durven beweren. Een referendum is de enige ware essentie van een echte democratie en niets anders. Al de rest is een waterig afkooksel dat graag gebruikt wordt door zij die een andere agenda hebben dan de wil van het volk uitvoeren.
  • Yvan Janssens

    6 jaar geleden
    jintha peeters : als we de wetten moeten naleven? De catalanen hebben hun wetten zelf gemaakt! Het is Spanje dat de essentiële wetten van de democratie niet naleeft!
  • Andté Herbots

    6 jaar geleden
    Die man heeft niets anders gedaan dan een referendum gehouden .De Catalanen hebben zelfs geen geweld gebruikt, wel de Spaanse politie zoals we gezien hebben op de televisie. Belgie mag hem zeker niet uitleveren aan een dictator.
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    Die crimineel heeft niks te eisen.Hij moet uitgeleverd worden aan zijn land,Spanje!
  • Jan Huysmans

    6 jaar geleden
    Dit is een puur politiek proces en een vrij ondemocratisch bovendien.