Wagen weggeslingerd in voortuin bij botsing met lijnbus en auto: vier gewonden, onder wie twee kinderen

© toro

In het Limburgse Zonhoven, nabij Hasselt, botsten donderdagavond een auto en een lijnbus. Volgens getuigen stak de auto onverwacht de N72 tussen Zonhoven en Heusden over.

toro

Door de klap werd de wagen weggeslingerd in een voortuin. Brandweerzone Zuid West Limburg werd opgeroepen om de inzittenden te bevrijden. Eén bestuurster en twee kinderen op de achterbank werden gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de buschauffeur raakte bij de klap gewond. Hij reed op het moment van het ongeval zonder passagiers. Door het ongeval is de N72 plaatselijk wel versperd. Het verkeer wordt door de politie omgeleid via de lokale wegen.

Op 17 oktober was er ook al een aanrijding in Hasselt waarbij twee bussen van De Lijn betrokken waren. Toen moest de chauffeur van een lijnbus ook op de remmen staan, nadat een auto voor hem plotseling de parking van een winkelcentrum op de Kuringersteenweg opreed. Een achterliggende bus kon zijn voorganger niet ontwijken, waardoor het tot een botsing kwam. De personenauto werd toen niet geraakt. Verschillende passagiers van de bussen liepen lichte verwondingen op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen