© VIER

Heidi Van Tielen verklapt waarmee ze vrouwen het hoofd op hol brengt

Op Allerheiligen moesten we al na twee afleveringen afscheid nemen van professor Magaly Rodriguez Garcia. Acteur Bill Barberis keerde vandaag tevreden terug en nam het op tegen schrijfster Dalilla Hermans en nieuwkomer Heidi Van Tielen.

ehu

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Vandaag verwelkomen we radiopresentatrice Heidi Van Tielen, die bij radiozender Qmusic met Sam De Bruyn de ochtendshow presenteert en de zus is van Erika.

Wie zetelde in de jury?

Sam Gooris en Jan Jaap van der Wal. Sam doet meteen een onthulling: hij treedt nooit meer op voor studenten. “Mijn dochter is nu 17, maar toen ik haar zag liggen vlak na haar geboorte heb ik gezworen nooit meer voor studenten op te treden. Dat zijn varkens.”

Wat was de flauwste mop?

  • Erik: “Ben jij al eens gebeten door een kwal?”
  • Jan Jaap: “Ja.”
  • Erik: “Waar?”
  • Jan Jaap: “Aan zee.”
  • Erik: “Nee, waar ben je precies gebeten?”
  • Jan Jaap: “Oostende.”

Deze vraag wist echt niemand

Ken jij de eerste vijf geboden nog? Geen enkele kandidaat kon ze alle vijf opnoemen.

© VIER

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

“Ja, heb weleens een vrouw gekust”, geeft Heidi Van Tielen toe. “Een vriendin, in mijn studententijd. Ik merk ook dat als ik een wit topje aandoe en een zwart leren vestje, ik ook vrouwen aantrek. Ik weet niet of ik daar een code mee uitstraal, want als dat zo is, mogen vrouwen mij dat laten weten.”

Wie is de oudste: Jan Jaap of Sam?

Jan Jaap is 38 jaar, Sam al 44. En toch vindt Erik dat Sam best voor Jan Jaaps zoon zou kunnen doorgaan.

Wat was de grappigste verspreking?

Bij een vraag over orgaandonatie vraagt Erik of Heidi haar organen zou afstaan aan iemand die het nodig heeft. “Alles wat ik dubbel heb”, antwoordt de radiopresentatrice impulsief. Om daarna toch snel op haar woorden terug te komen.

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Bill Barberis is vandaag de Slimste en speelt maandag zijn derde aflevering. Heidi volgt met 412 seconden, Dalilla hinkt achterop met 337 seconden. Wordt de zevende aflevering meteen haar laatste?

© VIER

Hoe verliep de finale?

Dalilla maakt haar achterstand snel goed. Wanneer Heidi op 74 seconden strandt, heeft ze in theorie genoeg aan vijf goede antwoorden om Dalilla, die op 100 seconden staat, naar huis te spelen. Heidi raadt vier trefwoorden over actrice Emma Watson. Ook Dalilla moet het laatste antwoord ‘Beauty and the Beast’ schuldig blijven, maar ze is wel aan zet met 19 seconden op de teller. Als ze drie juiste antwoorden geeft, sneuvelt Heidi al in haar eerste aflevering. De vraag luidt “Welke vijf entertainers verdienden het afgelopen jaar het meeste geld volgens Forbes?” Dalilla gokt op Beyoncé, J.K. Rowling en P. Diddy en ’t is gebeurd. Een door zenuwen geplaagde Heidi blijft hangen op één aflevering, haar grote fanclub en wekenlange training bij Qmusic ten spijt.

Wie zien we maandag?

Maandag nemen Bill Barberis en Dalilla Hermans het op tegen Herr Seele, de geestelijke vader van Cowboy Henk.

© VIER

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer