Geri Halliwell openhartig over haar eetstoornis als Spice Girl

De Britse zanegres Geri Halliwell (44) worstelde ten tijde van The Spice Girls met een eetstoornis. Dat vertelde de ster afgelopen zaterdag in het programma ‘Where Are They Now’, een talkshow met Oprah Winfery.

vwh

Geri Halliwell, vroeger ook wel bekend als Ginger Spice, beseft dat The Spice Girls zelfzekere rolmodellen waren voor veel jonge meisjes. Ondanks die voorbeeldfunctie, eisten de tol van de roem en de daarbij horende media-aandacht hun tol. De vijf meisjes voelden zich volgens Geri mentaal niet sterk en voor haar persoonlijk leidde de psychisch moeilijke periode tot een eetstoornis.

“We zochten allemaal verschillende manieren om te kunnen omgaan met de faam. In de periode waarin we heel bekend waren, was ik me heel bewust van mijn gewicht. Ik wilde het absoluut onder controle houden. Door de obsessie heb ik boulimie ontwikkeld. Dat is serieus gevaarlijk omdat je lichaamsgewicht zo goed als constant blijft en niemand ziet dat er iets scheelt”, zei ze.

© Photo News

De zangeres pakte haar problemen uiteindelijk aan en ging een twaalfstappenprogramma volgen. Zo overwon ze de ziekte en leerde ze een gezonde relatie opbouwen met voedsel. In het interview lichtte ze nog kort toe waarom ze de girlband in 1998 verliet om het solo te proberen. “Nu ik terugkijk, vind ik dat een onvolwassen beslissing. Ik was veranderd in een groot monster dat veel groter was dan de andere meisjes. Groter dan de band zelf”, klonk het.

Vandaag is Geri weer dikke vriendinnen met haar collega’s Mel B en Emma Bunton. Het drietal heeft met GEM zelfs een nieuw muzikaal project.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER