Wat leuk dagje Bellewaerde had moeten worden, eindigde voor Sofie (26) in nachtmerrie

© Foto Kurt, if

Wat een avondje lekker griezelen moest worden op het Halloweenevent in Bellewaerde, is voor een 26-jarige Gentse uitgedraaid op een echte nachtmerrie. “Na dat revolverschot hoor ik een pak minder goed dan voorheen.”

geert neyt

Als we Sofie van der Cruysse bellen, moet ze de hoorn aan haar linkeroor houden. “Met mijn rechteroor hoor ik nauwelijks wat je zegt”, legt de jonge Gentse uit. “Scherpe tonen hoor ik niet meer, alles klinkt dof alsof ik permanent met mijn rechteroor onder water zit of een verkoudheid heb.”

Dat is zo al sinds vorige vrijdagavond. Toen ging Sofie met enkele vrienden naar de Halloweennacht van pretpark Bellewaerde, in Ieper. “Het was best heftig en akelig”, zegt ze. “Maar ook leuk. Op een gegeven moment liep ik alleen met mijn vriendin achterop. Plots dook een als zombiecowboy verklede acteur achter ons op en vuurde zijn pistool af tussen onze hoofden. Goedbedoeld misschien, maar van veel te dichtbij. Echt onverantwoord. Het geluid was oorverdovend en er schoot een hevige pijn door mijn oor die nu nog niet helemaal weg is. Urenlang bleef het ook piepen in mijn oor.”

“Wat later zagen we hoe die acteur nog eens schoten loste in het midden van een groep andere mensen. Ze grepen allemaal naar hun oren en schreeuwden het uit van de pijn. Het was absurd luid, zeker boven de 120 decibel, en het leek ook alsof hij een ander wapen had dan de andere acteurs.”

Permanente schade

© IF

Omdat de pijn en het gepiep maar niet overgingen, meldde Sofie zich enkele dagen later bij de oorarts in het Jan Palfijnziekenhuis in Gent. “Daar kreeg ik een verschrikkelijk verdict: de gehoorschade is weliswaar licht, maar permanent. Daar valt niets meer aan te doen. Ik hoor ook effectief een stuk minder goed dan voorheen. De ironie is dat ik een vriend heb die al gehoorschade heeft en dat ik daarom oordopjes had meegenomen naar Bellewaerde. Maar omdat het op dat ogenblik zo stil was, had ik ze weer uitgenomen.”

Bellewaerde zelf zegt een onderzoek te zullen instellen. “Wij hebben momenteel geen andere klachten ontvangen”, aldus woordvoerder Kristof Louagie. “De acteurs waren geselecteerd na een auditie en waren gebrieft over de veiligheid van de bezoekers.”

Sofie vraagt zich af of nog andere mensen blijvende hinder ondervinden van de revolverschoten op het Halloweenevent. “Die mensen wil ik graag vragen contact op te nemen. Samen zijn we sterk om Bellewaerde te contacteren. Want het kan niet dat er goede wetten bestaan die dan niet nageleefd worden.”

Wie Sofie wil contacteren, kan een mail sturen naar onze redactie via gent@gentenaar.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen