Test-Aankoop waarschuwt voor bankkaarten om contactloos te betalen. Fraudeurs zouden ongemerkt kleine bedragen kunnen stelen.
Volledig scherm
Test-Aankoop waarschuwt voor bankkaarten om contactloos te betalen. Fraudeurs zouden ongemerkt kleine bedragen kunnen stelen. © Test-Aankoop

Bescherm je bankkaart tegen fraudeurs... met aluminiumfolie

Test-AankoopTest-Aankoop waarschuwt voor bankkaarten die zijn uitgerust met een chip om contactloos te betalen. Fraudeurs kunnen met een betaalterminal geld afhandig maken zonder dat de kaarthouder het beseft, beweert de consumentenorganisatie op zijn site. Maar geen nood: volgens Test-Aankoop kan de kaarthouder zich al beschermen met een stuk aluminiumpapier.

31 reacties

  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Prima, alles met de kaart, maar dat contactloos vind ik gewoon te makkelijk, je hoeft er niet eens over te denken en poef geld uitgegeven, ik heb het lekker uit staan, met pin geef ik nog een beetje bewuster m'n geld uit. En die code uitlezen gaat zo makkelijk niet, heb gezien dat je de chip echt goed op het plaatje moet houden anders werkt het niet dus dit bericht is een beetje bangmakerij!
  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Als je al vind dat je cash geld vasthouden te vermoeiend is is het ver gekomen man.
  • Raoul Rouma

    6 jaar geleden
    Vooral uw kaart beschermen tegen de banken!
  • john Roderigas

    6 jaar geleden
    waarom moet de klant dit systeem beschermen? als men me morgen zulke kaart geeft krijgen ze direct terug, en hoef niet te weten dat men dit kan blokkeren, want dan kan men makkelijk deblokkeren.
  • Melanie Degucht

    6 jaar geleden
    En wat als je die kaart verliest, zonder code...