Grote droogte, zoals hier in Zuid-Afrika, zal volgens het rapport tientallen miljoenen mensen naar Europa drijven.
Volledig scherm
Grote droogte, zoals hier in Zuid-Afrika, zal volgens het rapport tientallen miljoenen mensen naar Europa drijven. © AFP

"Klimaatverandering zal grootste vluchtelingencrisis ooit veroorzaken"

Global warmingDe klimaatverandering kan de komende tien jaar tientallen miljoenen mensen uit hun thuisland drijven. Experten voorspellen de grootste vluchtelingencrisis die de wereld ooit heeft gezien en pleiten voor een wettelijk kader om de meest kwetsbaren te beschermen.

4 reacties

  • vandekempen bart

    6 jaar geleden
    heeft niks met klimaatverandering te maken, maar alles met overbevolking en daardoor overbevraging van de grond, met erosie en verwoestijning als gevolg in vele ontwikkelingslanden.
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    Als de mens de overbevolking niet zelf onder handen neemt gaat de natuur en de aarde dat zelf doen met enorme crisissen en massale doden door honger, ziekten en oorlogen. Toch een voordeel, we kunnen zelf nog kiezen voor de oplossing vooraleer de aarde of de natuur het doet!
  • danny janssens

    6 jaar geleden
    En als we nu eens de bevolkingsgroei onder de loep namen? De oppervlakte wordt in deze ook kleiner.......
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    en waar denken ze die miljoenen mensen hier te huisvesten in het volgebouwde Europa? Natuurlijk, we sluiten al die milieuverontreinigende boerderijen en zetten flatgebouwen op alle velden. En dan .... oeps, voedsel invoeren uit China? Je zou nog beginnen hopen dat de zombies werkelijkheid worden.