© Catwalkpictures

Deze ‘moeilijke’ kleur wordt volgend jaar een trend. Wij helpen je op weg

Zowel modeontwerpers als kleureninstituut Pantone voorspellen dat lila dé kleur van de lente wordt. Slechts één probleempje: het is vaak moeilijk om de pastelkleur te combineren, zeker als je er niet te braaf wil uitzien. Deze tips en foto’s helpen je op de goede weg.

vwh

Van Tibi tot onze landgenoot Dries Van Noten: topontwerpers hebben in hun nieuwe collecties een glansrol weggelegd voor lila, dat ook wel lavendel wordt genoemd. Combineer je de uiterst zachte tint met andere pastelkleuren zoals ingetogen geel of muntgroen, dan krijg je een heel brave look die niet misstaat op een communiefeest. Maar met de kleur kun je ook de stoere, meer fashion kant uit.

Lila past goed samen met wit en zwart. Ga voor een sportieve edgy look met een zwarte skinny, een blokhak en een T-shirt met quote. Casual met jeans en een licht- of donkergrijze jas is ook een geslaagde combo. Voor de durvers: de paarsige tint knalt extra met felrood, bordeaux, donkerder mauve en zilver. Hoewel pastelkleuren combineren zeer zedig oogt, bekom je toch een rock-’n-rolltoets als je van kop tot teen in lila bent. Denk aan een blazer, hemd en broek in dezelfde tint, zoals gezien op de catwalk bij Victoria Beckham. Mag het veel minder zijn? Begin dan voorzichtig met de accessoires in de trendkleur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer