Recidiverende inbreker uit Nieuwerkerken moet 40 maanden de el in

De 30-jarige Jochen Van R. uit Nieuwerkerken is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank voor een rist diefstallen veroordeeld tot 40 maanden effectieve celstraf. Zijn 33-jarige kompaan Steve R. uit Sint-Truiden kreeg voor zijn aandeel 1 jaar effectief. Een derde beklaagde, de 34-jarige Gert V. uit Sint-Truiden, werd veroordeeld tot 18 maanden cel, waarvan de helft met uitstel en 6.000 euro boete met volledig uitstel.

sdv

Het trio kwam in aanmerking voor maar liefst 21 diefstallen, al dan niet met braak, in het voorjaar van 2016. Ze hadden het vooral gemunt op portefeuilles, mountainbikes, tabakswaren, drank en kleine elektronica uit de Colruyt. Bij een tennisclub in Sint-Truiden wisten ze minstens 3.440 euro buit te maken. Uit de muziekschool verdween een elektrische piano. De politie betrapte het drietal individueel ook op het bezit van heroïne.

De verdediging van Jochen Van R. wilde nog een straf met probatie-uitstel uit de brand slepen, maar de rechtbank oordeelde anders. Volgens de strafrechter heeft hij in het verleden kansen genoeg gekregen om zich te herpakken. Aan twee burgerlijke partijen moet in totaal 2.288 euro schadevergoeding betaald worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen