© Archief Shutterstock

Man slaat bejaarde vrouw uit Landen gat in haar voorhoofd

De correctionele rechtbank van Leuven heeft vrijdag Marc V.D.E. veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar wegens extreem geweld tegen een bejaarde vrouw. Het slachtoffer werd tot tweemaal toe mishandeld in haar woning in Landen.

Marc V.D.E. (55) uit Landen leerde de vrouw kennen via haar broer, een jeugdvriend van hem. In de nacht van 22 op 23 november 2015 takelde hij haar zwaar toe in haar woning in Landen. Volgens het parket sloeg hij zelfs een gat in haar voorhoofd.

Het kwam tot een contactverbod, maar V.D.E. negeerde dat. Hij drong op 6 december van datzelfde jaar de woning van de vrouw binnen om haar uit te schelden en met de dood te bedreigen. Voor de procureur waren de feiten zo ernstig dat vijf jaar cel werd gevorderd.

De rechtbank achtte de feiten van opzettelijke slagen en verwondingen, huisvredebreuk, belaging en bedreiging bewezen. De vijftiger maakte zich in de woning van het slachtoffer ook schuldig aan diefstal van een gsm, een identiteitskaart en 20 euro.

De rechtbank ging niet in op het verzoek van het Openbaar Ministerie tot onmiddellijke aanhouding. Het nu 72-jarige slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en kreeg een schadevergoeding van 1.413 euro toegewezen.

Aangeboden door onze partners