© Chretien Paesen

Virga Jesse Broederschap steunt hulpfonds VJC College

Het Onze-Lieve-Vrouw Virga Jesse broederschap dat in 2014 haar 700ste verjaardag vierde overhandigde een deel van de opbrengsten van haar lenteconcert aan het VJC college. De directie heeft die gelden dringend nodig omdat het aantal onbetaalde schoolrekeningen blijft stijgen.

Chretien Paesen

Een school vraagt bijdragen voor didactisch materiaal zoals boeken of kopieën. Ook organiseert ze allerhande activiteiten, gaande van theaterbezoeken tot uitstappen. Leerlingen zijn vaak verplicht om hieraan deel te nemen hoewel de kosten daarvan aardig kunnen oplopen.

Om de kosten te kunnen betalen voor die leerlingen waarvan de gezinstoestand dergelijke uitgaven niet kunnen dragen spring de school bij. “Het VJC college heeft 1.600 leerlingen”, aldus pedagogisch directeur Annick Beerden. “We helpen een 50-tal leerlingen door voor hen de kosten geheel of deels te betalen.”

Het Onze-Lieve-Vrouw Virga Jesse Broederschap steunt dat fonds van het college en uit handen van Lu Quintiens ontving mevrouw Beerden een cheque van 1.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer