AFP
Volledig scherm
© AFP

Belgisch gerecht heeft aanvraag uitlevering Puigdemont ontvangen

Crisis CataloniëEen Spaanse rechter in Madrid heeft nu ook officieel een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de Catalaanse afgezette leider Carles Puigdemont, die in ons land verblijft. Het Belgische parket heeft de vraag om uitlevering al ontvangen. 

77 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    In Parijs of in Bonn kunnen ze de Belgische regering niet afzetten. Maar in Spanje konden ze met een stemming in het parlement die Catalaanse deelregering afzetten. Dan was die Catalaanse onafhankelijkheid toch maar een komedie.
  • jintha peeters

    6 jaar geleden
    dan moeten ze hun plicht doen oppakken en uitleveren
  • John Nelis

    6 jaar geleden
    Scheiding der machten, laat me niet lachen. Onze wereldvreemde, politiek benoemde PS-, Spa- en CD&V-rechters zullen nu beslissen. Ik denk dat ik de uitkomst al weet...
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    De uitslag van dat referendum is irrelevant: een referendum is een volksraadpleging = "burgers, wat denken jullie?". Wat wél relevant is, is wat het Catalaans parlement beslist heeft. En dat is simpel: op 27 oktober hebben de Catalaanse volksvertegenwoordigers, meerderheid tegen minderheid, in een democratische stemming in het democratisch verkozen parlement beslist om de onafhankelijkheid uit te roepen.
  • benny de roeck

    6 jaar geleden
    Ze moeten in belgie niets zeggen over vlaanderen wallonie kwestie. Wij moeten zwijgen over hun interne kwesties. Ministers terugsturen en daar laten berechten