© ivw

Avondje uit eindigt in zinloos geweld voor vrienden uit Balen: gebroken oogkas én bewust overreden

In Leuven zijn vrijdagochtend twee jongemannen uit Balen slachtoffer geworden van zinloos geweld. Eén van hen liep een gebroken oogkas op, zijn maat kreeg eerst klop en zag de daders nadien bewust over zijn been rijden.

phu, tab

De twee Kempense jongeren waren op stad in de Leuvense binnenstad. “Een jaarlijkse traditie”, vertelt Wouter Hinsch, de broer van één van hen. “Na de fuif trokken ze nog even naar de Oude Markt.” Volgens de broer wilden de twee om 6.30u vrijdagochtend gaan slapen op een kot in de buurt. In het centrum kregen ze het om onduidelijke reden aan de stok met vijf inzittenden van een zware BMW.

“Vier onder hen stapten uit en gingen de twee achterna”, zegt Stephanie Gille van de Leuvense politie. Wat begon met roepen resulteerde al snel in een knokpartij.

Machteloos

“Mijn broer en zijn kameraad stonden machteloos. Ze kregen klappen alsof iemand hen de dood in wou jagen”, vertelt Hinsch. De chauffeur, bevestigen bronnen, reed finaal bewust over het been van één van hen.

Een postbode, bezig aan zijn ronde, zag alles gebeuren en spreekt, net als de slachtoffers, van zinloos geweld. Hij kon de speurders een deel van de nummerplaat bezorgen. De broer arriveerde gisteravond in Balen met een oogkasbreuk, zijn maat ligt in het ziekenhuis met een gebroken been. In het tumult speelden ze ook hun gsm’s en portefeuilles kwijt. Een onderzoeksrechter is op de zaak gezet. De daders, die op de vlucht sloegen, zijn geïdentificeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER