EPA
Volledig scherm
© EPA

"Duizenden betogers in Bonn voor protest tegen klimaattop Verenigde Naties"

Twee dagen voor het begin van de klimaattop zijn in Bonn de eerste demonstraties begonnen. Op de Münsterplatz in het stadscentrum kwamen zaterdag tienduizenden mensen bijeen om op te roepen tot grotere inspanningen op het gebied van klimaatbescherming. De meesten demonstranten kwamen uit Nederland en Frankrijk. 

3 reacties

  • Ferdinand Engelbeen

    7 jaar geleden
    23.000 mensen die naar een conferentie komen om het klimaat te redden? De meesten uiteraard met het vliegtuig... Nooit gehoord van videoconferenties? Veel minder CO2 uitstoot... En inderdaad Duitsland is volgestouwd met windmolens en zonnepanelen, maar heeft geen gram CO2 uitgespaard omdat ze tegelijk een aantal kerncentrales hebben gesloten en er niet altijd wind en zon is. De prijs van elektriciteit is dan ook de op een na (Denemarken) hoogste van Europa...
  • Anoniem

    7 jaar geleden
    Ballonnen gevuld met het kostbare helium, onmisbaar in de geneeskunde voor het koelen van MRI scans. Protesteren maar niet raken aan mijn privileges. Allemaal met de wagen en het vliegtuig erheen, wij horen erbij hypocrieten. Huidige probleem overbevolking van de ontwikkelingslanden en overconsumptie van de ontwikkelde landen ligt aan de basis van de milieuproblemen.
  • Geert Landsman

    7 jaar geleden
    Wel Green Peace, wat is dan de oplossing? Want die geven jullie nooit. Denk aan Brent Spar, toen zaten jullie ook totaal fout.