Carles Puigdemont  op het moment dat hij een videoverklaring aflegde in Brussel.
Volledig scherm
Carles Puigdemont op het moment dat hij een videoverklaring aflegde in Brussel. © REUTERS

Federaal parket schuift zaak-Puigdemont door naar Brussels parket

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont is bereid tot volledige samenwerking met de Belgische justitie, naar aanleiding van het Europese aanhoudingsbevel dat Spanje heeft uitgevaardigd. Dat maakte Puigdemont vandaag zelf bekend op Twitter. Ondertussen heeft het federaal parket de vijf internationale aanhoudingsbevelen uitgevaardigd door Spanje overgemaakt aan het Brusselse parket. 

136 reacties

  • jos duriau

    6 jaar geleden
    Dat is nu eenmaal het probleem in dit land , het ene parket schuift door naar het andere . In de politiek net hetzelfde , de ene regering schuift het door naar de andere en niets geraakt er opgelost , kost enkel veel geld .Dit land moet dringend terug naar 1 regering of we betalen ons te pletter aan belastingen om dat allemaal te onderhouden.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Vliegtuig opzetten en laten vertrekken .Als het moeilijk is Francken oproepen ( heeft ervaring ) en meesturen ook De Wever , want die laat zijn vrienden niet in de steek, mag mee , maar wel niet terugkomen ,ok ?
  • Valentin Valmont

    6 jaar geleden
    Duidelijk crisis in Europa. Plots weet men niet wat te zeggen of welk standpunt in te nemen. Het is een delicate kwestie waarbij precedenten voorvallen wel eens als een boemerang terug kunnen komen.
  • marie-christine coussement

    6 jaar geleden
    de belastingbetaler in belgie betaalt wel
  • Paul van de velde

    6 jaar geleden
    Waarom komen ze hier altijd in België om de strijd van hun thuisland uit te vechten? Blijf in je land en vecht daar voor je idealen, maar kom er ons niet mee lastig vallen. Wij hebben al problemen genoeg met onze eigen bevolking.