© Facebook

Laura zou haar echtgenoot met rugpijn pijnstillers brengen. Nu wacht haar de doodstraf

De Britse Laura Plummer is in een ware nachtmerrie terechtgekomen nadat ze haar Egyptische echtgenoot zou gaan bezoeken. Toen de vrouw van het vliegtuig stapte met in haar koffer enkele strips met pijnstillers voor de rugpijn van haar man, werd ze meteen gearresteerd, opgesloten in een cel met 25 andere vrouwen en nu vreest ze voor de doodstraf.

nkdr

De 33-jarige Laura Plummer werd gearresteerd omdat ze met Tramadol tabletten in haar koffer aankwam op Egyptische bodem voor een twee weken lange vakantie met haar echtgenoot, die ze vier keer per jaar bezoekt in zijn thuisland. “Ze had geen idee dat ze iets fout deed”, vertelde haar moeder aan The Sun. “De pijnstillers lagen bovenin haar koffer, ze verstopte ze niet.”

Hoewel Tramadol in Groot-Brittanië op voorschrift verkrijgbaar is, is het op Egyptische bodem volstrekt verboden omdat het daar gebruikt zou worden als een goedkope vervanger voor heroïne. Toch zou de ‘straatwaarde’ van de tabletten die Laura bij zich had, nauwelijks 30 euro bedragen. Niet bepaald een bedrag waar je een gevangenisstraf voor riskeert natuurlijk.

Vijf uur lang werd ze door de douane vastgehouden op de luchthaven. Ze kreeg geen vertaler, maar wel een ellenlang document in het Arabisch voor haar neus. In de veronderstelling dat ze mocht beschikken als ze dat tekende, zette ze er haar handtekening onder.

In plaats van haar vrijheid leverde het haar opsluiting op in een cel van vijf meter op vijf met vijfentwintig andere vrouwen. Daar verblijft ze nu al bijna een maand. “Er is ons verteld dat ze 25 jaar cel kan krijgen, of de doodstraf”, aldus haar wanhopige moeder. “We zijn buiten onszelf van zorgen dat ze een voorbeeld van haar willen maken.”

De moeder en zussen van Laura gingen haar al opzoeken in Egypte om haar bij te staan tijdens haar hoorzittingen. “Ze draagt nog steeds dezelfde kleren als wanneer ze vertrok. Toen ze die eerste keer in de rechtbank kwam, had ze een dode blik in haar ogen en was ze vastgeketend aan een grote agent met een machinegeweer. Ze bleef maar vragen om haar te helpen. Ze zag er weer uit als een klein kindje.”

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt de familie en probeert te bemiddelen, maar voorlopig is er nog geen beterschap in zicht voor Laura.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer