© BFM

© BFM

© BFM

© politie Mechelen-Willebroek

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drie gewonden bij brand in appartement, 50 bewoners geëvacueerd

In een appartement in het centrum van Mechelen, op de hoek van de Zandpoortvest met de Bleekstraat, is zaterdagavond brand uitgebroken. Drie personen raakten bevangen door de rook. Een van hen liep ook brandwonden op.

Sven Van Haezendonck, Theo Derkinderen

In een appartement op de eerste verdieping van het Hof van Nassau brak om iets voor 18.30u brand uit. Een frietketel vatte er vuur. "Onze posten van Mechelen en Duffel kwamen ter plaatse", zegt majoor Bert Michielsen van de hulpverleningszone Rivierenland.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar uit voorzorg werden wel een vijftigtal bewoners van het appartementsgebouw geëvacueerd. "Dat had vooral te maken met de rookontwikkeling", stelt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. Het appartement zelf liep aanzienlijke schade op.

Bij de brand vielen drie gewonden. "Twee bewoners van de eerste verdieping en de conciërge van het gebouw raakten gewond. Zij werden met een rookintoxicatie naar het ziekenhuis gebracht”, vertelt hoofdinspecteur Van de Sande. Eén van de twee bewoners liep ook brandwonden op. De vrouw werd voor verzorging overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen.

Omstreeks 20.15u konden bewoners opnieuw naar hun appartement. Al die tijd was de Bleekstraat voor het verkeer afgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER