KV Mechelen walst over zwak Kortrijk

Eerste wedstrijd, eerste zege. Meer kon nieuwbakken KV Mechelen-trainer Aleksandar Jankovic niet vragen van zijn spelers. Malinwa schoot moeizaam uit de startblokken tegen KV Kortrijk maar won uiteindelijk makkelijk en verdiend met 2-0. Een owngoal van debutant Denzel Budde en de achtste van Boureima Hassane Bandé maakten het verschil. Het wordt nu wel heel warm onder de voeten van Yannis Anastasiou.

Thomas Standaert, vtvn

KV Mechelen

KV Kortrijk

Met het mes op de keel begon Aleksandar Jankovic aan zijn tweede ambtstermijn bij Malinwa. Na vier nederlagen – twee onder Ferrera en twee onder interim-coach Caluwé – en een laatste plaats was het meteen al van moeten voor de Serviër tegen rechtstreekse concurrent Kortrijk. De Kerels van Anastasiou – nog altijd op de bank bij KVK - konden al tien wedstrijden niet meer winnen maar hadden desondanks wel nog een bonus van drie punten op de rode lantaarn. Bij een nederlaag waren ze die kwijt.

Twee ploegen waar verliezen verboden is: voor een mooie wedstrijd moest je dus niet Achter de Kazerne zijn. De eerste helft had alles van een degradatiethriller. De thuisploeg begon voorzichtig, beducht voor de snelheid van Chevalier op de counter, maar was wel de betere ploeg. Verder dan een paar ongevaarlijke schoten vanop afstand kwamen ze echter niet. Pogingen van Rits, Schoofs en Bandé konden Kaminski niet verontrusten. Kortrijk hield de boel goed gesloten en loerde op de counter. Twee keer kon het dreigen via Chevalier maar zowel een vroege voorzet als een schot op de rand van de zestien misten precisie.

Knudde voor Budde

Pas na de rust brak de wedstrijd echt open. Malinwa ging met meer geloof op zoek naar de openingsgoal en duwde de bezoekers achteruit. Net na het uur volgde de beloning. Schoofs mikte een vrije trap naar de eerste paal waar Budde de bal in eigen doel devieerde. Knudde voor Budde maar wel een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. KV leek op slag bevrijd van de miserie van de afgelopen weken en ging enthousiast op zoek naar meer. Vier minuten na de 1-0 legde de ingevallen Matthys een snelle inworp af voor Bandé die vlot zijn mannetje passeerde en de 2-0 koel in de benedenhoek trapte. Het achtste competitiedoelpunt al voor de 19-jarige goalgetter uit Burkina Faso die daarmee op gelijke hoogte komt met Thelin op kop in de topschutterstand.

Een steeds beter voetballend KV bleef op zoek gaan naar meer tegen een uitgeteld Kortrijk maar Matthys en Drazic lieten na om de score hoger te laten oplopen. Het kon de pret bij de KV-fans niet bederven. Zij vierden hun tweede overwinning dit seizoen en kregen na de rust het Malinwa te zien waar ze nu al maanden naar snakten. Een knappe start voor Aleksandar Jankovic die zijn club meteen van de laatste plaats wegloodste. Voor Kortrijk wordt de situatie steeds zorgwekkender met amper één puntje voorsprong op de nieuwe hekkensluiter Eupen.