Mucopatiëntje (7) ziet droom in vervulling gaan: superheld voor een dag

Bij de zevenjarige Elion werd bijna drie jaar geleden de longziekte muco vastgesteld. Elke dag slikt hij twintig pillen om een normaal leven te kunnen leiden. Elions ouders wilden hun zoon de ziekte en de medicatie even doen vergeten en contacteerden Make a Wish. Elion werd voor een dag een superheld, een Power Ranger.

erik van eycken

Elion stond een dag in het middelpunt van de belangstelling. Hij werd door een imposante limousine thuis in Terhagen (Rumst) opgepikt en samen met zijn ouders mocht hij naar Pizza Hut in Mechelen waar hij in de keuken zijn eigen pizza mocht klaarstomen. Aansluitend ging het (en onder begeleiding van Mega Wensie, de super heldin van Make a Wish, red.) naar de geheime trainingsplaats van de Power Rangers.

In kasteel Zellaer in Bonheiden mocht Elio met de personages uit de reeks een hele namiddag op missie, een georganiseerde zoektocht naar het gestolen zwaard van de Gouden Power Ranger.

“Elion is gek op de serie. Hij kijkt dagelijks en doet al die gekke dingen thuis na. De medicatie maakt hem erg actief en samen met mijn man wilde ik Elion verrassen. Ik kende Make a Wish en de medewerkers waren onmiddellijk bereid de handen uit de mouwen te steken”, zegt mama Saranda Balaj. “Elke dag wel zijn we bezig met de medicatie, Elion moest er even uit”, voegt ze toe.

“We weten dat op termijn een longtransplantatie noodzakelijk is. Het doet echter veel plezier Elion hier te zien met een glimlach op het gezicht. Ik merk dat hij zich enorm amuseert, hij geniet.”

Sprookjeskasteel

“Het is de eerste keer dat ik in een kasteel kom. Inmiddels kijk ik niet meer elke dag meer naar Power Rangers, toch blijven het helden. En mijn pizza met salami heeft goed gesmaakt”, zegt de enthousiaste jongen die voor de gelegenheid ook een Power Ranger-pak mocht aantrekken. Met vijf codes en een schatkaart ging Elion in alle uithoeken van het kasteel op zoek naar het gestolen zwaard dat uiteindelijk werd gevonden. Na de zoektocht kreeg Elion nog enkele cadeaus van de Power Rangers mee naar huis.

Voor Make a Wish was het snel een uitgemaakte zaak om het Bonheidense kasteel als locatie uit te kiezen: “Dit is een uitzonderlijke plaats, een sprookjeskasteel. Het spreekt tot de verbeelding wat ook toepasselijk is bij deze wens. Eigenaar Kempens Landschap verleende ook onmiddellijk medewerking”, zegt vrijwilliger Hilde Reulen die het werk al vijftien jaar doet.

“We krijgen soms erg gekke vragen, het is de eerste keer dat we een vraag kregen over Power Rangers. Maar we proberen elke wens origineel aan te pakken”. Ook papa Bajram Sumaj was in de wolken, samen met Elions broer (Andi, 2) en zus (Ornela), een tweeling. “Ook zij zijn in de ban van Power Rangers, ze kunnen niet anders”, lacht hij. Elion vat mooi samen: “Het was gewoon leuk!”.