EPA
Volledig scherm
© EPA

Politie beëindigt bezetting Duitse kolenmijn

De politie heeft de bezetting van de Duitse kolenmijn Hambach beëindigd. Volgens de politie hebben alle demonstranten de mijn verlaten op verzoek van de politie. De demonstranten hadden het terrein eerder op de dag bezet als protest tegen de bruinkoolwinning, een van de meest vervuilende vormen van energieopwekking.

8 reacties

  • Jef Heffens

    6 jaar geleden
    Dezelfde mensen hebben massaal betoogt om kernenergie een totale halt toe te roepen in Duitsland. De enige twee keuzes die nog overbleven waren ofwel massaal aankopen van kernenergie in het buitenland (maar daarvoor is ook het internationaal elektriciteitsnet niet voorzien) ofwel massaal over te gaan op bruinkool en steenkool. Dat is het resultaat van de absolute democratie van de groene jongens en meisjes.
  • Mia Verheyen

    6 jaar geleden
    Duitsland verbied kernenergie en wordt geprezen door groen, hierdoor heeft Duitsland als enkel alternatief elektriciteitcentrales op steen- en bruinkool.Wat is het beste??
  • Jean Gorris

    6 jaar geleden
    Heel simpel steenkool warmte is een gezellige warmte en goedkoop want heel ons huis wordt er mee verwarmd ,chauffage warmte vervliegt zeer snel dus mijn Warmte blijft steenkool
  • Wim Smekens

    6 jaar geleden
    Ik ben geen groene jongen, maar ze hebben gelijk wat steenkool betreft. Een achterhaalde en vervuilende energiebron blijven gebruiken is crimineel.
  • André Ducournau

    6 jaar geleden
    Erik De Jongh, dit is vreedzaam protest, net zoals de Catalanen vreedzaam protesteerden. In dictaturen worden die inderdaad allemaal opgepakt.