© GOYVAERTS/GMAX Agency

© BELGA

© BELGA

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Beerschot Wilrijk pakt periodetitel na ruime zege op Union

Beerschot Wilrijk heeft de eerste periodetitel en het daarbijbehorende finaleticket beet. In het Koning Boudewijnstadion was het voetballend niet hoogstaand, maar twee doelpunten in twee minuten tijd waren voldoende op de paars-witte fans met een delirium terug richting het Kiel te sturen.

Kersten Steurbaut

Beerschot Wilrijk begon sterk aan de wedstrijd met drie keer gevaar in het eerste kwartier. Placca zag zijn pogingen tot twee keer toe afgeblokt, een laag schot van François schoof naast doel en de diepgestuurde Hoffer werd maar net op tijd afgestopt. Daarna verdween het goede voetbal. Een gebrek vlotte combinaties, weinig diepgang en geen doelgevaar meer. Alsof de wenkende periodetitel een verlammend effect had op de troepen van Marc Brys. Was dat nog niet erg genoeg, moest Mo Messoudi met de rust in zicht opnieuw geblesseerd het veld verlaten.

De thuisploeg, die in het eerste kwartier al dreigde via Luvumbu, herstelde makkelijk het evenwicht, maar kon evenmin het niveau van de eerste helft opkrikken. Luvumbu sneed net voorbij het halfuur knap de zestienmeter binnen, zijn schot op doel ging onbesuisd over.

De tweede helft bracht in eerste instantie weinig beterschap. Tot Guillaume François het volgepakte bezoekersvak helemaal deed ontploffen. De mee opgerukte rechtsachter knikte aan de tweede paal voorbij Kudimbana: 0-1. Beerschot Wilrijk sloeg meteen een tweede keer toe. In de verwarring na de openingstreffer werd Alexander Maes alleen richting doel gestuurd. Drie Union-spelers hijgden de Kielse nummer 10 in de nek, maar de Limburger bleef ijzig kalm en schoof de 0-2 rustig tegen de touwen.

Ondanks de dubbele voorsprong bleef Beerschot Wilrijk onrustig voetballen. Romo ging onder een hoge bal door en de Brusselse aansluitingstreffer werd afgekeurd voor buitenspel. Twee keer haalden de bezoekers opgelucht adem. Toch mochten ze bij Beerschot Wilrijk nog twee keer juichen. Met dank aan Lierse dat een 0-1-achterstand tegen OHL omboog in een 2-1 voorsprong. De periodetitel was nu helemaal binnen. In de slotminuut zette Erwin Hoffer met een derde treffer de kers helemaal op de taart.

Beerschot Wilrijk is periodekampioen. Lees hier wat dat precies betekent en hoe de Mannekes naar de Jupiler Pro League kunnen promoveren.

© GOYVAERTS/GMAX Agency

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Herbeleef hier de wedstrijd.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners