N-VA verdwijnt uit gemeenteraad Glabbeek

door
Belga
Leestijd 1 min.

Steven Verjans legt op donderdag 9 november de eed af als nieuw gemeenteraadslid in Glabbeek. Als opvolger voor N-VA treedt hij toe tot de meerderheidsfractie van de Dorpspartij. Daardoor verdwijnt N-VA uit de gemeenteraad. Dat heeft burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) zondag gemeld. In het Vlaams-Brabantse Glabbeek is Verjans de laatste opvolger die bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 voor N-VA opkwam en nog bij de lokale afdeling van die partij actief was. Hij legt de eed niet af als lid van de N-VA, maar treedt toe tot de meerderheidsfractie van de Dorpspartij. Daardoor verdwijnt N-VA, dat in Glabbeek maar één zetel had, uit de gemeenteraad.

"De voorbije jaren kon N-VA het niet waarmaken in Glabbeek. De lokale partijafdeling telde nog maar drie personen", zegt Verjans. De twee andere bestuursleden gaan in kartel met de groene partij Samen naar de verkiezingen van oktober 2018. "Daarmee is het verhaal van N-VA in Glabbeek ten einde. Als gemeenteraadslid ga ik de Dorpspartij versterken en op nationaal vlak kan ik lid van de N-VA blijven."

Met de komst van Steven Verjans telt de Dorpspartij, die al de grootste fractie was in de gemeenteraad, voortaan acht van de zeventien gemeenteraadsleden in Glabbeek.

bron: Belga