© Joren De Weerdt

Om deze vier redenen mag je Laundry Day 2016 niet missen

Zoals elk jaar sluit Laundry Day de festivalzomer af. En de weergoden zijn het Antwerpse festival dit keer goéd gezind. Dus nog één keer feesten onder een warm zomerzonnetje. Maar er zijn nog minstens vier andere redenen waarom je er zaterdag op de MIddenvijver op Linkeroever bij moet zijn.

Lynn Dhaeyere

1. Netsky speelt nog eens in België en dat gebeurt niet vaak

Slechts twee Belgische festivals stonden deze zomer op de agenda van Netsky. Na Dour is nu Laundry Day aan de beurt. Enkele gelukkigen mochten enkele weken geleden in De Wasbar in Antwerpen al proeven van wat de dj uit Edegem in petto heeft zaterdag.

© Joris Herregods

2. Op Laundry Day hoor je niet alleen dancemuziek

In april kondigde bezieler Luc Carpentier aan dat Laundry Day terug wil naar hoe het allemaal begon. Meer aandacht voor mode en kunst en een meer gevarieerde line-up van artiesten. In dat laatste is het festival alvast geslaagd. Niemand minder dan Tourist LeMC en rapper Woodie Smalls zullen zaterdag van de partij zijn.

© Joris Herregods

3. Je kan dit jaar op de festivalweide ook winkelen

De voormalige vintageshop Naughty I zal er een winkel openhouden. Dat past ook in de nieuwe visie van Luc Carpentier om terug naar de roots te gaan. En een foute legging of haarband past altijd op een festival.

© RR

4. Veel aandacht voor jong talent

Naast grote namen staan er ook heel wat nieuwe en jonge talenten op de affiche. Zo komt er speciaal vanuit Mexico een dj naar Laundry Day, Biznes Cat. “Hij heeft fantastische beats”, vertelt Luc Carpentier. “Hij is nog nooit in Europa geweest, laat staan op een festival als Laundry Day.” Om de grote mix aan nieuw talent een plaats te geven, zijn er twaalf podia.

© Patrick De Roo

Praktisch:www.laundryday.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER