© AP

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Buren achtervolgden dader schietpartij in Texas tijdens vlucht

De man die 26 mensen doodschoot in en rond een kerk in Texas kwam zelf om het leven na een korte achtervolging. Buurtbewoners vertellen hoe ze de man achterna zaten.

adb

Op een persconferentie na de schietpartij werd verteld dat een burger de man tegenhield buiten de kerk, waarna de schutter zijn wapen liet vallen en de burger hem achternazat. De schutter, die een kogelwerende vest droeg, vluchtte in zijn auto, crashte even verder en werd dood in zijn wagen gevonden met een schotwonde. Op dit moment is het nog niet zeker of hij werd gedood door de burger dan wel dat hij zichzelf van het leven heeft beroofd.

De lokale tv-zender KENS 5 sprak met Kevin Jordan, die vlak bij de kerk woont en buiten aan zijn auto aan het werken was toen de schietpartij begon. Jordan zegt dat zijn buur naar buiten kwam met een geweer en op de verdachte schoot terwijl hij zich verschool achter een auto. Hij zei dat de man door de autoruit van de schutter schoot toen die wegreed.

Aan tv-zender KSAT 12.com vertelde ook Johnnie Langendorff hoe hij dat zag gebeuren. “Ik reed langs en ik zag twee mannen naar elkaar schieten. De schutter van de kerk was gevlucht in zijn wagen, de andere man kwam en zei: ‘We moeten hem volgen.’ En dat is wat ik deed.”

“Ik kende de man helemaal niet, ik herkende hem niet. Hij was gewoon een lid van de gemeenschap en hij kwam in paniek naar mijn wagen met zijn wapen. Hij legde heel snel uit wat er gebeurd was. Hij stapte in en ik wist dat het tijd was om te gaan.”

Langendorff zegt dat de schutter er met volle vaart vandoor was gereden, maar dat de twee hem snel inhaalden. “Hij had een beetje voorsprong op ons. We deden ongeveer 150 km per uur, terwijl we rond het verkeer reden en alles. Uiteindelijk vertraagde hij en kwamen we tot vlak bij hem, en dan ging hij van de weg af.”

“Hij was de controle verloren. Ik parkeerde de auto en was aan het bellen met de hulpdiensten. De andere man sprong uit de auto en richtte zijn wapen op hem. Hij bewoog niet.” Zo bleven ze 5 tot 7 minuten wachten tot de politie aankwam.

“We leidden de politie naar hem. Iedereen was op weg naar de kerk, alle andere agenten gingen naar daar. Toen de politie aankwam, deden ze ons afstand nemen en handelden zij het af. Daarna heb ik niets meer gezien.”

“Ik probeerde hem te vatten. Ik deed gewoon wat me juist leek”, besluit Langendorff.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER