© isosport

Hazard kapitein tegen Spanje, Vermaelen traint niet en is onzeker

Op de laatste persconferentie voor België-Spanje heeft Belgisch bondscoach Roberto Martinez bevestigd dat Eden Hazard, onder Wilmots ook al vicekapitein, bij afwezigheid van Vincent Kompany aanvoerder zal zijn tegen de Spanjaarden. Thomas Vermaelen trainde niet mee en is hoogst onzeker voor de wedstrijd tegen de Spanjaarden. Ook Axel Witsel trainde niet mee omwille van zijn nakende transfer naar Juventus. "Maar ik verwacht dat Axel beschikbaar is", aldus Martinez.

gegy, wic

“Hazard zal morgen de aanvoerdersband dragen", vertelde Martinez. Maar er zijn veel leiders in onze ploeg zoals ook Thibaut Courtois, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen. We zullen het elke match opnieuw bekijken.” Die knoop had Martinez dus al doorgehakt, maar in tegenstelling tot Marc Wilmots in het verleden, gaf hij zijn opstelling voor morgen nog niet vrij. “Ik geef mijn ploeg pas vrij op de laatste dag", klonk het.

Witsel trainde niet mee door zijn nakende transfer naar Juventus. “Ik verwacht dat Axel beschikbaar is", vertelde de Spanjaard. "Op transfer deadline day moet je je aan zoiets verwachten, maar Axel is erg matuur. Hij is erg relaxed. Het zal hem niet beïnvloeden. Hij traint niet vanavond.” Ook niet van de partij op training: Vermaelen. Martinez had vooraf wel aangekondigd dat hij de verdediger van AS Roma wat rust zou gunnen, maar toch lijkt het aantreden van Vermaelen morgen tegen de Spanjaarden hoogst onzeker. Voorlopig is nog niet duidelijk wat er precies scheelt.

Bij zijn voorstelling had Martinez het over de winnaarsmentaliteit, die de Rode Duivels dringend moesten overnemen. "Maar we zullen morgen zien of die al veranderd is. De match tegen Spanje is de perfecte voorvoorbereiding op onze eerste drie matchen. We spelen tegen een ploeg waartegen de mentaliteit goed moet zijn. Tegen Spanje moet ook de organisatie goed zijn. Ik ben benieuwd hoe we daar mee zullen omgaan.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer