belga
Volledig scherm
© belga

Ook Karel De Gucht vindt dat Europa zich duidelijk moet uitspreken over Catalaanse kwestie: "Politici achter tralies is niet normaal"

Ook voormalig Europees commissaris Karel De Gucht vindt dat Europa niet monddood mag blijven over het opsluiten van Catalaanse politici en de straffen die hen boven het hoofd hangen. De Gucht vindt het "te eenvoudig" te zeggen dat de Catalaanse kwestie een interne Spaanse aangelegenheid is. Wanneer iets gelijkaardigs gebeurt in Rusland, wordt terecht moord en brand geschreeuwd, merkte de Open Vld'er op in De Ochtend op Radio 1.

151 reacties

  • Tijl Geens

    6 jaar geleden
    politici zoals karel de klucht staan uiteraard boven de wet
  • Georges Vandamme

    6 jaar geleden
    De Gucht zegt altijd wat hij denkt. Hij heeft ook al "gezondigd", maar voor deze moedige uitspraak verdient hij respect.
  • kerim aksu

    6 jaar geleden
    Waarom een gewoon mens wel achter de tralies en een politieker niet iedereen die een misdrijf begaat moet achter de tralies de gucht als eerste met zijn geschoemel
  • Dick Kuiperij

    6 jaar geleden
    Europa heeft zich helemaal niet te bemoeien met Spanje. En politiekers moeten zich ook aan de wet houden,doen ze dat niet zoals dat nu in spanje gebeurt is dan horen ze achter de tralies. En dan is het schandalig dat België ze met open armen ontvangt.Ze hadden gelijk vast moeten zetten en moeten uitleveren aan spanje.
  • Dick Kuiperij

    6 jaar geleden
    Zr zijn lekker bezig in België. Nog ff en ze hebben elkaar in de haren. Maar goed het zal wel komen omdat ze zelf ook zo verdeeld zijn.