Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Bel nooit vóór 9 uur 's morgens (en 5 andere dingen die eigenlijk onbeleefd zijn)

Op een feestje blijf je minstens tot 11 uur, bellen doe je nooit voor 9 uur 's morgens en waag het niet om voor de middag bij vrienden binnen te springen. Wie die regels aan zijn of haar laars lapt, is blijkbaar behoorlijk onbeschoft, volgens etiquette-experts. Wij lijsten ze voor eens en voor altijd allemaal op, zodat je nooit meer iemand tegen de schenen schopt.

21 reacties

  • Roger Bosman

    6 jaar geleden
    Een zonnebril wordt gebruikt als een inverse nikab. Je ziet het dikwijls in gebruik bij politie in Noord-Amerika, je ziet het ook op documentaires met militairen in Afghanistan en Irak. Het creëert een afstand, een muur als het ware, je praat precies tegen een alien. Ik verwijder mijn zonnebril en maak oogcontact de eerste minuut, nadien zet je zonder probleem je bril terug op.
  • Charel De Kromhe

    6 jaar geleden
    Respect is nog een woord dat in het rijtje mag staan na fatsoen en beleefdheid.Zelden gebruikt of getoond.
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Met "starre etiquette" heeft dit niéts te maken, enkel met "fatsoen" en beleefdheid. Maar blijkbaar kennen velen dat niet meer.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Ik kan me in alle beleefdheidsregels vinden. Alleen is die van de zonnebril moeilijk in de praktijk. Die is op sterkte, dus als ik hem afzet, kan ik evenmin deftig oogcontact maken met mijn gesprekspartner ;)
  • Gerda Rousseau

    6 jaar geleden
    Ik vind het inderdaad zeer irritant om tegen mensen met een zonnebril op te praten. Ik wil mensen waarmee ik praat in de ogen kunnen kijken!