© FB

Dit zijn de slachtoffers van de schietpartij in Texas: jongste slachtoffer was amper vijf jaar oud

De First Baptist Church of Sutherland Springs is een groot deel van zijn trouwe kerkgangers kwijt. Ze kwamen allemaal om het leven tijdens de dodelijke schietpartij van zondagmorgen. Het jongste slachtoffer is amper vijf jaar oud. Zeven mensen zijn intussen geïdentificeerd. Een overzicht.

jdb

Dochter van de pastoor

Annabelle Pomeroy (14) is de jongste dochter van pastoor Frank Pomeroy. Hij en zijn vrouw Sherri hadden de gewoonte om de zondagsmissen op video op te nemen om de beelden op YouTube te zetten. Maar zondag waren ze uitzonderlijk in Oklahoma, waardoor ze aan de dood zijn ontsnapt.

(lees verder onder de foto)

© FB

“Annabelle was een heel mooi, speciaal kind”, vertelde haar vader aan ABC News. Haar nonkel Scott Pomeroy liet op Facebook een ontroerende boodschap na. “De hemel heeft er vanochtend een mooie engel bijgekregen. Ik heb een heleboel vrienden en familie verloren, maar dat betekent wellicht dat Jezus hen nodig had. Ik ken iedereen die voor de laatste keer vuile lucht heeft ingeademd en nu de eerste keer frisse lucht kan inademen in de hemel, met lichamen die geen pijn meer hebben.”

(lees verder onder het bericht)

Tweelingzus verloren

De zwangere Joann Ward was met haar vier kinderen aanwezig in de kerk. Zij en haar dochters Brooke (5) en Emily (7) maakten geen schijn van kans. Ryland (5), de tweelingbroer van Brooke, kreeg vier kogels in zich. Hij werd succesvol geopereerd en herstelt momenteel in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een andere dochter, Rhianna Garza werd niet geraakt.

(lees verder onder de foto)

© rr

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Al 25 jaar gelukkig getrouwd

Ook Bryan en Karla Holcombe, respectievelijk 60 en 58 jaar oud, konden niet ontsnappen aan de schutter. “Dit is surrealistisch. Mijn vader was een goede man en hij hield ervan om te bidden. Hij had een goed hart”, vertelt zijn zoon Scott. “Ze waren niet bang van de dood. Ze hadden een sterk geloof”, zegt hun dochter Sarah Slavin.

© FB

Acht maanden zwanger

De acht maanden zwangere Crystal Holcombe werd voor de ogen van haar drie kinderen Megan, Emily en Greg neergeschoten. Haar man John overleefde de schietpartij. Volgens haar neef Nick Uhlig was Crystla een doodnormale vrouw. “Ze rookte niet en dronk niet. Ze droeg enkel zorg voor haar kinderen. Ze was heel traditioneel en stond steeds met haar voeten op de grond”, zo getuigde hij aan AP.

© FB

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer