-
Volledig scherm
- © Twitter

Actie met spaarkaart moet leerlingen stimuleren fluohesje en fietshelm te dragen

Voor het derde schooljaar op rij loopt in heel Vlaanderen de actie "Helm Op Fluo Top". Die dient om leerlingen uit de kleuter- en lagere school te stimuleren een fietshelm en fluokledij te dragen. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) gaven vandaag in basisschool De Regenboog in Grimbergen het startschot voor de actie.

2 reacties

  • ringo van der pulst

    6 jaar geleden
    Juist mia ,het zou verplicht moeten zijn.Je ziet ze bijna soms niet lopen.Zeker als het donker is en regent.Later als ze gaan lopen of wandelen en fietsen kan het dan niet meer opvallend genoeg zijn.Het probleem zit hem bij de twaalf tot twintig jarigen.De jannen en miekes zonder vrees .Tot het zover is.Spijtig voor hen en zij die iets voor hebben.Ik durf er niet aan denken.Dat reflfectortje kan zoveel verschil maken.
  • Mia Verhulst

    6 jaar geleden
    Ik blijf het zeggen... maak een fluohesje en een helm verplicht! Kinderen uit de lagere school zijn het meestal gewoon, gaan naar het middelbaar en dragen het plots niet meer omdat het “stom” is... Het is zoveel veiliger... zeker let die donkere dagen in het vooruitzicht... maar ja, dat brengt waarschijnlijk niet genoeg geld op...