© BELGA

Dronken vrouw met 2,7 promille in bloed mag roes uitslapen in cel

De lokale politie Mechelen-Willebroek voerde het voorbije weekend alcohol-, snelheidscontroles, controles op drugs in het verkeer uit op diverse locaties in Mechelen en Willebroek. In totaal werden 909 ademtests afgenomen. 36 bestuurders testten positief: 31 wegens strafbare alcoholopname in het verkeer en 5 wegens drugs in het verkeer.

dst

Een bestuurder had maar liefst 2,7 gram promille alcohol in haar bloed. De vrouw werd opgemerkt toen ze de ondergrondse parking aan de Grote Markt uitreed. Een voorbijganger zag dat de bestuurder duidelijk onder invloed van alcohol was en verwittigde de politie. Ter hoogte van de Nekkerhal werd de vrouw aangemaand te stoppen. Dat weigerde ze, en tegen ongeveer 25 à 30 km/u reed ze verder verder richting Bonheiden.

Uiteindelijk kon de dronken dame toch gestopt worden, ze kon amper op haar benen staan en verkeerde duidelijk in staat van dronkenschap. Ze maakte het ook erg bont waarop ze haar roes mocht uitslapen in de cel.

Een andere bestuurder veroorzaakte in de Baeckelmansstraat in Willebroek een verkeersongeval met stoffelijke schade. Hij had maar liefst 2,5 gram pro mille alcohol in zijn bloed.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER