Archiefbeeld van 27 oktober 2017. Catalanen komen op straat in Barcelona.
Volledig scherm
Archiefbeeld van 27 oktober 2017. Catalanen komen op straat in Barcelona. © REUTERS

200 Catalaanse burgemeesters zakken morgen af naar Brussel

crisis in CataloniëMorgen komen tweehonderd Catalaanse burgemeesters naar Brussel om uitleg te geven over de toestand in Catalonië. Dat bericht de Catalaanse krant La Vanguardia. Bedoeling is om uit eerste hand informatie te geven over wat er momenteel in de regio gebeurt, onder meer over het opsluiten van regeringsleden en de toepassing van het beruchte grondwetsartikel 155.

55 reacties

  • Wim Tijskens

    6 jaar geleden
    Jan Boden Er zijn al lange tijd taalwetten vastgelegd in dit land. Wie weerhoudt jou ervan je eigen taal te spreken? Het mag wel eens gedaan zijn met dat populistisch geleuter over Vlaanderen aan den IJzer en de helden tijden WO I die zogezegd alleen uit Vlaanderen kwamen... Zagevent!
  • Rudi Goossens

    6 jaar geleden
    Groot gelijk Jan Boden. De nagel op de kop, tot spijt van wie het niet kan / wil toegeven....
  • Nuria Castells

    6 jaar geleden
    Iedereen in Cataluna kan Catalaans spreken zonder repressie en we spreken Catalaans. Jan Boden, je bent totaal niet geïnformeerd in deze discussie ...
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Deze mensen zijn hier meer dan welkom, in het hart van de Europese democratie. Vlamingen begrijpen als geen ander wat het betekent om onderdrukt te worden en de eigen taal niet te mogen spreken.
  • Johan Vercarre

    6 jaar geleden
    Een mooier gebaar van solidariteit kan men zich niet indenken van die 200 burgemeesters. Hopelijk krijgen ze bij hun terugkeer geen last met opperdictator franquist Rajoy !