Ontploffing in woning in Zoutleeuw wel degelijk veroorzaakt door vuurwerk

© Jozef Croughs

De ontploffing die zaterdagavond plaatsvond in een woning in Zoutleeuw, is volgens de eerste vaststellingen wel degelijk veroorzaakt door vuurwerk. Dat meldt het Leuvense parket. “De 33-jarige bewoner van het huis was in de achterbouw van de woning bezig met het vuurwerk”, klinkt het. “De onstabiele stoffen zouden daarbij om nog onbekende reden tot ontploffing zijn gekomen.”

De explosie in de woning in de Dorpsstraat deed zich zaterdagavond rond 19.45 uur voor en blies het dak en een muur van de achterbouw weg. De 33-jarige bewoner van het huis raakte levensgevaarlijk gewond, één kind liep een brandwonde op aan de arm, terwijl het andere kind en de moeder van het gezin ongedeerd bleven. Het parket, de branddeskundige en het labo stapten ter plaatse af om de oorzaak van de explosie en de daaropvolgende brand te onderzoeken.

© Jozef croughs

“Volgens de eerste vaststellingen was de man in de achterbouw van de woning bezig met het vuurwerk”, aldus het parket. “De onstabiele stoffen zouden daarbij om nog onbekende reden tot ontploffing zijn gekomen. Ontmijningsdienst Dovo kwam ook naar de plaats van de ontploffing om stalen te nemen van de onstabiele producten en om deze stalen veilig te vervoeren. Over de precieze oorzaak van de ontploffing is voorlopig nog niet meer informatie gekend. De politie van Landen-Linter-Zoutleeuw zet het onderzoek voort en de branddeskundige zal een gedetailleerd verslag opstellen na zijn volledige onderzoek.”

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen