© pbvm

Borealis onderzoekt capaciteitsuitbreiding polypropyleen in drie Belgische sites

De Oostenrijkse chemiereus Borealis onderzoekt een “significante” capaciteitsuitbreiding van zijn polypropyleenvestigingen in Europa. De studie wordt in de komende negen maanden uitgevoerd en is in eerste instantie gericht op de drie sites van Borealis in België, in Beringen en Antwerpen. Dat meldt het bedrijf maandag in een persbericht. De uiteindelijke beslissingen worden verwacht tijdens het slotkwartaal van 2018.

De eventuele capaciteitsverhoging moet toelaten om de extra propyleentoelevering door de nieuwe fabriek die gepland is in Kallo ten volle te benutten, klinkt het. De bijkomende capaciteit zou even groot moeten zijn als die van een nieuwe polypropyleenfabriek. “Maar de exacte capaciteitsverhoging moet bepaald worden in het onderzoek”, luidt het.

“De polypropyleenaanvoer kan in Europa niet voldoen aan de toenemende vraag”, zegt Maria Ciliberti, vicepresident Marketing bij Borealis. “Daarom zijn bijkomende investeringen nodig.” Hoe groot die investeringen kunnen zijn is niet duidelijk.

Borealis wil de nieuwe fabriek in Kallo in 2022 openen. Het gaat om een propaandehydrogenatiefabriek (PDH), waarin propaan omgezet wordt tot propyleen. Daarmee kan dan polypropyleen worden gemaakt, een kunststof voor onder meer de automobielindustrie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer