Boze bewoners van de Rozemarijnstraat en Papegaaistraat bezetten zondag de Rozemarijnbrug als protest tegen het circulatieplan waardoor zij veel meer verkeer dan vroeger te slikken hebben.
Volledig scherm
Boze bewoners van de Rozemarijnstraat en Papegaaistraat bezetten zondag de Rozemarijnbrug als protest tegen het circulatieplan waardoor zij veel meer verkeer dan vroeger te slikken hebben. © James Arthur

Meer dan helft Gentse ondernemers vraagt aanpassingen aan circulatieplan

In Gent vraagt meer dan de helft van de ondernemers aanpassingen aan het circulatieplan, dat sinds begin april van kracht is. Amper 27,7 procent is uitgesproken positief over het plan, meer dan de helft (52,5 procent) van de zaakvoerders is ontevreden. 

26 reacties

  • Ura Fagit

    6 jaar geleden
    Groen en sp.a zijn Marxisten die de privé-sector willen saboteren en privé-eigendom willen afschaffen. Wat had Gent nu verwacht? Deze mensen hebben het gewoonweg niet goed voor met de samenleving.
  • manu desutter

    6 jaar geleden
    spa en groen jagen de consumenten en zelfstandigen weg uit het centrum en sturen ze naar de grootwarenhuizen in de periferie ! hoeveel leegstand is er nu al ??
  • Peter Van Dam

    6 jaar geleden
    Een hele dag met de handen vol winkelzakken lukt tijdens de solden nochtans goed ... Liefst van 10u tot 18u heel de Meir, Nieuwstraat of Veldstraat op en af ... Maar 5 minuten voor een brood of wat boodschappen en iedereen pakt de auto ... Dat is het probleem vaak ... En ja, ik ben zelf slecht te been ...
  • erhan kocman

    6 jaar geleden
    Gent was mijn lievelings stad tot deze circulatieplan :( nu is het niet te doen.
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Bij Gent gaan ze nu meemaken wat ze in Mortsel meemaken sinds de Groene burgemeester daar het centrum heeft heraangelegd, en alles van drie of twee rijstroken naar één rijstrook heeft gebracht. Mortselnaars die drie kilometer verder naar Berchem moeten, zijn beter af mits een omweg van tien kilometer langs Kontich en de E19. En erger: de leegstand bij winkelpanden wordt er dramatisch.