© Archief IMAGEGLOBE

Zes maanden met uitstel voor veertiger die seksberichten naar 15-jarige meisje stuurt

De rechter veroordeelde een 42-jarige man uit Bilzen tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel voor het versturen van verschillende seksueel getinte sms’en naar een vijftienjarig meisje. Hij leerde haar kennen via een datingsite. Tijdens de zitting in oktober verklaarde hij dat hij niet wist dat ze minderjarig was.

ShDf

De veertiger vertelde in oktober voor de rechter in Tongeren dat hij het tienermeisje leerde kennen via datingsite Twoo. Hij geloofde dat ze meerderjarig was waardoor de gesprekken al snel zeer expliciet werden. Zo stuurden de twee elkaar naaktfoto’s en seksueel getinte berichten. Ook dan had de man naar eigen zeggen niet door dat het om een kind ging. “Toen ik het na enkele maanden toch ontdekte, wilde ik het contact verbreken”, zei de man voor de rechter. “Maar ze zei dat ze alleen mij nog had en dat ze eenzaam was. Ik voelde me schuldig en kreeg het niet meer over mijn hart om haar te negeren.”

Behandeling

De virtuele relatie tussen de Bilzenaar en het pubermeisje kwam aan het licht nadat de moeder van de tiener de uitdrukkelijke berichten terugvond in de gsm van haar dochter. Toen de vrouw haar kind hiermee confronteerde liep het uit de hand. Het meisje, dat kampte met psychische moeilijkheden, sloot zich op in het toilet en verwondde zichzelf. Ze werd opgenomen in een instelling nadat ze onder druk van haar moeder klacht neerlegde tegen de man.

De veertiger moet nu voorwaarden naleven, zoals een behandeling starten bij een psycholoog. Als hij zich hieraan houdt, moet hij de opgelegde gevangenisstraf van zes maanden niet effectief uitzitten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer