Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). © Photo News

Weyts stuurt inspecteurs naar kippenbedrijf in Wingene, Lidl stopt samenwerking

DierenVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) heeft een inspectieteam naar het scharrelkippenbedrijf in Wingene gestuurd, dat in opspraak is gekomen na undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights. Dat laat hij maandagavond weten. Supermarktketen Lidl heeft dan weer beslist de samenwerking met het bedrijf onmiddellijk stop te zetten.

40 reacties

  • Sharon Debeul

    6 jaar geleden
    Weyts heeft meer inspecteurs op pad dan dat er medewerkers bij Animal Rights zijn, en toch is het Animal Rights die keer op keer met resultaten afkomt voordat Weyts maar iets gedetecteerd heeft. Hij schiet in actie omdat hij tekort schiet.
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    Alles, na slachthuis te Izegem gaat ie er alweer wat werkloos maken! Intussen kom je maar op tv eh! En die 2 van animal rechts, zouden die door hem betaald worden? Hij laat zijn job door anderen doen, en hij loopt met de pluimen weg!
  • Peter Hegge

    6 jaar geleden
    Devos-Lemmens heeft daar geen problemen mee. Lotus ook niet. Het zijn sponsors van de Belgische Politici.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Men loopt altijd achter de feiten aan , men is al lang van dit probleem op de hoogte dit is niet de eerste reportage die dit toont alleen dacht iedereen dat dat verbeterd was !
  • Zjos Peeters

    6 jaar geleden
    De vorige ministers staken hun kop gewoon in het zand! Proficiat Weyts!