© Politie Leuven

Leuvense politiekorps neemt afscheid van ‘te lieve’ collega

Het politiekorps van Leuven heeft afscheid genomen van één van hun trouwe medewerkers: Finn. De puppy werd de afgelopen maanden opgeleid tot politiehond, maar bleek niet uit het goede hout gesneden. Heel concreet: Finn is te lief.

stl

“We hadden twee hondjes die geselecteerd waren om bij ons korps te komen”, vertelt perswoordvoerder Marc Vranckx aan Het Nieuwsblad. “Dax en Finn waren altijd goede kameraadjes, maar we hebben heel recent besloten om Finn zijn opleiding niet meer verder te zetten.”

De reden? Finn is te lief. “Het is een echte knuffelhond, heel lief, heel sociaal”, aldus Vranckx. Geweldig voor een warme familie dus, maar net iets minder geschikt voor het leven als politiehond. Om de straten en pleinen van de universiteitsstad veiliger te maken, hebben ze dieren nodig die iets assertiever zijn. “Ze moeten letterlijk en figuurlijk van zich kunnen afbijten en hun mannetje moeten kunnen staan in het drukke Leuven.”

Vaak blijven politiehonden zelfs tot na hun pensioen bij hun baasje, maar agent Claudio heeft besloten om Finn te laten adopteren. “De puppy is nu naar een familie, die heel veel houdt van dieren. Ze hebben zelfs geitjes waarmee hij kan spelen”, vertelt Vranckx. “Voor zo’n gezin is dat natuurlijk een geschenk, want Finn heeft een heel goede basisopleiding gekregen. Hij kan veel dingen, die andere dieren op die leeftijd nog niet kunnen.”

Vacature: politiehond

Zijn kameraadje Dax blijft wel studeren voor politiehond. Over enkele maanden, na ongeveer anderhalf jaar opleiding, zal hij zijn examen afleggen en aan zijn nieuwe job in Leuven beginnen. Finns begeleider Claudio gaat nu op zoek naar een andere toekomstige politiehond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER