© VIER

Herr Seele maakt zijn opwachting en er wordt meteen stevig gedronken in ‘De Slimste Mens’

Nadat radiopresentatrice Heidi Van Tielen het donderdag bij één enkele aflevering hield, nemen Bill Barberis en Dalilla Hermans het op tegen Herr Seele. Dalilla zit voor de achtste keer in ‘De Slimste Mens’ en daardoor komt ze op gelijke stand te staan met Goedele Wachters.

ehu

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie was de nieuwkomer?

Herr Seele (58) - pseudoniem voor Peter van Heirseele - is striptekenaar, kunstenaar en pianostemmer. De geestelijke vader van Cowboy Henk die had zich goed voorbereid. “Ik heb de laatste zes maanden samen met mijn vrouw Katja wel veel gestudeerd in de Dag Allemaal, Story en kranten. Ik las dat tegen mijn goesting en zag de uitzending van De Slimste Mens een paar keer op het internet. Ik kocht ook het spel van De Slimste Mens en speelde non stop Trivial Pursuit.”

Wie zetelde in de jury?

Maaike Cafmeyer en Philippe Geubels. Zij worden meteen onderbroken door Herr Seele, die even op primetime televisie een heupflesje whisky bovenhaalt. “In een goeie talkshow moet je toch een slokje kunnen drinken?”

© VIER

Wat waren de flauwste moppen?

Herr Seele past de bril van Philippe. “Nu weet ik hoe ik er ga uitzien als ik anorexia heb”, reageert Philippe. “Nu alleen nog die container zoeken waar hij zijn kleren uithaalt.”

Philippe: “Ik ken iemand die met de moto is verongelukt. Volledig blind en twee benen kwijt. Ze hadden die mens in zo’n toestand nooit op een brommer mogen zetten.”

Wat was de leukste vraag?

Om de vraag ‘Wat zijn de belangrijkste wijnstreken in Frankrijk?’ krijgt Sociaal Incapabele Michiel weer assistentie van Sociaal Incapabele Michel (Vandenbrande). Ze drinken samen vervallen Fristi van 1486. Michiel leest op Wikipedia de volgende symptomen: de onweerstaanbare drang om in een tutu te dansen en het onthullen van je diepste geheimen.

© VIER

Wie is voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld?

Dalilla Hermans kroont zich met 348 seconden tot ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en haalt zo Goedele Wachters in als best scorende speler tot nu toe. Goedele hield het acht afleveringen uit, Dalilla nu dus al minstens negen. Herr Seele volgt met 291 seconden, Bill moet met amper 204 seconden naar de finale.

© VIER

Hoe verliep de finale?

Nadat Bill alle landen kan opsommen waarover het Andesgebergte zich uitstrekt, staat Herr Seele op 40 en Bill op 93 seconden. Als Herr Seele vijf juiste antwoorden geeft, speelt hij Bill naar huis. Hij krijgt de vraag ‘Wat weet je over Hades?’ en stopt na vier juiste antwoorden op 35 seconden, met Bill op 13. Bill weet het laatste antwoord ‘Styx’ en is aan zet. Het is op dat moment 15-12, Bill heeft dus aan één juist antwoord genoeg om Herr Seele naar huis te spelen. “Wat weet je over Tine Embrechts?” is een makkie voor de acteur en met ‘actrice’ geeft hij de genadeslag. ’t Is gebeurd: exit cowboy Herr. Afsluiten doen de drie heren met een druppeltje dat duidelijk straffer is dan Erik had verwacht.

Wie zien we dinsdag?

Dinsdag nemen Dalilla Hermans en Bill Barberis het op tegen Élodie Ouédraogo. Benieuwd of haar partner Jeroom in de jury zit én of Erik tegen dan weer nuchter is...

© VIER

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER